Početna / Aktuelni događaji / Kamp zdravlja 2017 – Ključevi mentalnog zdravlja

Kamp zdravlja 2017 – Ključevi mentalnog zdravlja

Obaveštenje: Prijavljivanje za ovogodišnji Kamp zdravlja je završeno jer su kapaciteti popunjeni. Ukoliko imate pitanja ili želite da budete stavljeni na listu čekanja, u slučaju da neko od prijavljenih otkaže, pozovite nas na  (+381) 60 80 80 609.

Preokupirani ste svakodnevnim obavezama, napeti ste, a pored svega i zabrinuti, jer ne možete da postignete sve što se od vas traži.

Većina nas bori se kako bi postigla ravnotežu između posla, porodice i društvenih obaveza, a ponekada najmanje vremena ostavljamo baš za ono što bi nam donelo najveću nagradu – mentalno, fizičko i duhovno blagostanje, ali i društvenu dobrobit. Uprkos ovom prebrzom životnom tempu, ne smemo da klonemo i odustanemo – ravnoteža je moguća.

Mi sami možemo učiniti mnogo toga što će pomoći očuvanju mentalnog zdravlja i psihološke dobrobiti. Neki od tih koraka podrazumevaju zdravu ishranu, fizičku aktivnost i rekreaciju, izdvajanje vremena za sebe, opuštanje i razmišljanje o sebi, redovno smejanje, prepoznavanje stresa i nošenje sa njim.

Sve ove prednosti biće dostupne onima koji žele da obnove, osveže i ulože u svoje mentalno zdravlje u prirodnom i zdravom okruženju na Kampu zdravlja, ove godine na Vlasinskom jezeru. Pozivamo vas da ojačate vaše mentalno zdravlje kroz predavanja, radionice, šetnje, druženja i razgovore…

Pozivamo vas da nam se pridružite na kampu zdravlja koji će ove godine biti organizovan na Vlasinskom jezeru u terminu 13 – 20.08.2017. godine.

 

Tema kampa zdravlja 2017. godine je

„Ključevi mentalnog zdravlja“

govornici: mr Nikola Grujić i mr Vlado Havran

 

 • Plenarna predavanja: „Klučevi mentalnog zdravlja“ – govori mr Nikola Grujić i „Uključi svoj mozak“ – govori mr Vlado Havran

 • Radionice po izboru:

1) Priprema prirodne kozmetike – vodi farmaceut Jasmina Milovanović

1) Priprema prirodne kozmetike – vodi farmaceut Jasmina Milovanović

Radionice prirodne kozmetike namenjene su svima koji su zainteresovani za prirodnu kozmetiku, bez obzira na predznanje. Cilj radionica je podstaći i naučiti polaznike kako da jednostavno ,brzo i lako sami izrade svoju kozmetiku, koja se ne može naći u prodavnicama i parfimerijama, jer je potpuno lišena svih štetnih i veštačkih sastojaka. Ova kozmetička „linija“ koja nosi lični, kreativni izražaj svakog polaznika je 100% prirodna i zdrava. Na ovim radionicama polaznici će naučiti kako da sami izrade pilinge, maske, kreme, tonike, ulja za čišćenje lica, uljne mešavine za negu lica i tela prema tipu kože,emulzije za telo, preparate protiv celulita i strija, aromakozmetičke pripravke za lice i telo, sapune,šampone, paste za zube, dezodoranse….i još mnogo toga.

2) Radionica dekupaža – vodi Jelena Trajković

2) Radionica dekupaža – vodi Jelena Trajković

Postoji velika radost u činjenju nečeg kreativnog. Niko ne mora da bude umetnički nadaren da bi bio kreativan. Radionice dekupaža su prilika da naučimo dekupaž tehniku,  doživimo radost i uživamo u kreativnosti dok stvaramo nešto lepo. To je jedan od načina (ključeva) za unapređenje našeg mentalnog zdravlja.

3) Pripreme zdravih obroka i namaza – vodi Judita Erdeg

3) Pripreme zdravih obroka i namaza – vodi Judita Erdeg

Danas postoji mnogo načina ishrane, mnogo vrsta kuvara, i ponekad nismo sigurni kako da se snađemo u tom lavirintu informacija. Cilj radionice kuvanja je da Vam približimo pripremu hrane na što jednostavniji i zdraviji način – šta, kako, i kada da pripremite kako bi vas ta hrana zadovoljila na području zdravlja i ukusa. Jela se pripremaju od biljnih namirnica koje su dovoljne za rast, razvoj dece i odraslih, a od velike su pomoći bolesnim osobama. Polaznici će na licu mesta biti u mogućnosti da prate process pripreme hrane i naravno da probaju sveže pripremljena jela!

4) Razvij svoje duhovne discipline – vodi Robert Erdeg

4) Razvij svoje duhovne discipline – vodi Robert Erdeg

5) Odvikavanje od pušenja – vodi dr sc. med. Zorica Plavšić

5) Odvikavanje od pušenja – vodi dr sc. med. Zorica Plavšić

Savetovalište za odvikavanje od pušenja je otvoreno za sve one koji žele da ostave duvan. Program koji se koristi je grupni metod pod nazivom PREKINI SADA – 7 koraka do slobode. Sedam dana grupa će imati zajedničke časove na kojim ćemo govoriti o štetnosti pušenja, praktičnim metodama kako najlakše prekinuti zavisnost na nikotin, kako izbeći i savladati jaku želju za cigaretom, kako isplanirati da osoba ostane nepušač za ceo život. Program postoji već više od 50 godina, i procenat uspeha se kreće od 60 – 90%. U našoj zemlji program se primenjuje od 2003. godine. Nekoliko stotina pušača je ostavilo duvan primenjujući metode i savete iz ovog programa. Dođite i uverite se u prednosti i kvalitet života bez duvanskog dima.

KAMP ZDRAVLJA JE NAMENJEN SVIMA ONIMA:

 • Koji se odgovorno ponašaju prema svom zdravlju;
 • Koji žele da spreče bolest i izbegnu brigu, stres i skupa lečenja;
 • Koji boluju od neke bolesti (post)modernog doba (stres, depresija, anksioznost, hipertenzija, dijabetes ili gojaznost…);
 • Koji žele da promene dosadašnji način života i poboljšaju svoje mentalno zdravlje;
 • Koji žele da se odmore u predivnom planinskom okruženju.
 • Koji žele da promišljaju u svrsi i smislu života

ARANŽMAN UKLJUČUJE SLEDEĆE:

 • Smeštaj u ugostiteljskom objektu Narcin na Vlasinskom jezeru (www.narcisvlasina.com) u dvokrevetnim (namenjenim za parove) i trokrevetnim sobama (kupatilo, telefon, TV, wireless internet i terasa)
 • tri bogata i raznovrsna obroka po veganskom jelovniku;
 • kvalitetna plenarna predavanja:
 • pešačke izlete sa stručnim vodičima – svakog dana jedan izlet;
 • izlet Belim izvorima – lekovitoj vodi dobroj za vid koja se nalazi na Čemerniku kao i izlet na vrh Čemernik, koji se nalazi na visini od 1638m.
 • korišćenje sportskih terena i teretane;
 • lekarski nadzor sve vreme boravka;
 • lekarski pregled: merenje pritiska i šećera, spirometrija, CO2, ultrazvučna dijagnostika…;
 • fitoterapija
 • kupanje u Vlasinskom jezeru…

USLOVI I CENA ARANŽMANA:

 • Cena aranžmana za sedam za dana je 110 evra + vaučer Ministarstva turizma u vrednosti od 40 evra. Bez vaučera cena je 150 evra. Cena obuhvata smeštaj, hranu, program i organizovani prevoz iz Novog Sada, Beograda ili Niša
 • Cena za decu od 0 do 3 godine 45 evra
 • Cena za decu od 4 do 12 godina 90 evra.

MOGUĆNOST PLAĆANJA NA ČETIRI RATE

 1. maj – 40 evra
 2. jun – 40 evra
 3. jul – 30 evra
 4. Na kamp doneti VAUČER OD MINISTARSTVA TURIZMA (u vrednosti od 5000 rsd) ili uplatiti još 40 evra

KAKO DOBITI VAUČERE MINISTARSTVA TURIZMA

Vaučer Ministarstva turizma ima vrednost 5000 rsd i smanjuje cenu sa 150 na 110 evra. Za dobijanje vaučera može da aplicira svaki građanin Republike Srbije (koji ostvaruje uslove propisane odlukom Ministarstva. Više o uslovima za dobijanje vaučera pročitajte ovde). Da biste dobili vaučer, neophodno je da uradite sledeće:

 • Prijavite se na kamp putem
  • online formulara
  • Ili telefona (+381) 60 80 80 609.
 • Uplatite 1. ratu u vrednosti od 40 evra (u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS) na žiro račun „Udruženja Život i zdravlje“ ili novac predate odgovornoj osobi u lokalnom ogranku Udruženja Beograd, Novi Sad, Niš… (i o tome nas obavestite).

Račun za uplatu: 265-2110310000408-80 Raiffeisen Bank

Svrha uplate: Uplata za seminar (navesti ratu koju uplaćujete)

Primalac: Udruženje „Život i zdravlje“, Narodnog fronta 17, 11211 Borča — Beograd

 • Popunite: Prijavu za dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima
 • Više o uslovima za dobijanje vaučera pročitajte ovde.

  (preuzmite obrazac u DOC ili PDF formatu).

 • Pripremite potrebna propratna dokumenta za korisnike vaučera (objašnjenje možete da pronađete  ovde).
 • Popunjenu prijavu za dodelu vaučera, fotokopiju lične karte i potrebna propratna dokumenta zajedno sa potvrdom o rezervaciji koju ćete dobiti na imejl koji ste naveli u prijavi (Udruženje vrši rezervaciju u vaše ime i šalje vam potvrdu o rezervaciji), predajate na šalteru u vama najbližoj pošti a oni to dalje prosleđuju Ministarstvu turizma. Vaučeri vam stižu na kućnu adresu za mesec dana. Preporuka je da se što pre prijavite, sakupite potrebnu dokumentaciju i predate je na vreme za dobijanje vaučera.

 

 

OnLine kurs "Zdravlje u vašim rukama"
Prikaži
Sakrij