Početna / Aktuelni događaji / Izgubljena umetnost razmišljanja – predavanja dr Nila Nidlija u Novom Sadu

Izgubljena umetnost razmišljanja – predavanja dr Nila Nidlija u Novom Sadu

Da li biste voleli da započnete seriju poboljšanja života koja vode ka istinski srećnom načinu života?

Izgubljena umetnost razmišljanja je jedinstvena serija predavanja koja će vam pomoći da poboljšate mentalne spoobnosti, emocionalnu inteligenciju i zadovoljstvo životom na praktičan i temeljan način. Svako ko želi da mu mozak funkcioniše idealno i da ima optimalno mentalno zdravlje, saznaće putem ovih predavanjima informacije koje će mu promeniti način razmišljanja, a to će uticati na kompletan život. Studenti će se zaprepastiti akademskim i ličnim rastom koji će postići, a ljudi svih godišta će korišćenjem saveta dr Nila Nidlija osloboditi punu sposobnost svojih umova.

Dr Nil Nidli je razvio izuzetno uspešan desetodnevni „Program za oporavak od depresije“ (Depresion recovery program) za lečenje upornih depresija i uznemirenosti. Pisac je knjiga „Pozitivan dokaz“ (Proof positive) i „Izlaz iz depresije“ (Depression The Way Out), video emisija „Program za oporavak od depresije“ (Depression Recovery program) kao i obrazovnih programa za mentalno zdravlje zajednice.

 

Više o predavaču:

8cf73a0ccbDr Nil Nidli je iskusni lekar interne medicine sa naglaskom na potrebama pacijenata koji imaju teškoća na području gastroenterologije, mentalnog zdravlja, bolesti proizašlih iz životnog stila ili poremećaja koji ne podležu uobičajenim dijagnostičkim metodama. On redovno održava seminare za stručno usavršavanje lekarima i zdravstvenim radnicima po celom svetu. Širom sveta isto tako održava i nizove obrazovnih predavanja o opštem i mentalnom zdravlju dostupne širokoj

javnosti. Jedan od njegovih omiljenih hobija je praćenje i primena u praksi najnovijih naučnih istraživanja iz oblasti medicine, ishrane, načina života i mentalnog zdravlja.

S obzirom da je u savremenom svetu ozbiljna depresija postala veoma čest slučaj u medicinskoj praksi, dr Nidli je u medicinskim univerzitetskim bibliotekama proveo duge sate istražujući uzroke kao i načine lečenja ovog iznurujućeg stanja. Rezultat tog istraživanja je nastanak Nidlijevog bolničkog programa za oporavak od depresije koji je izuzetno uspešan u lečenju depresije i anksioznosti. Trenutno vodi opsežan program lečenja za one kod kojih dosadašnje lečenje depresije i/ili anksioznosti nije uspelo, a što je od neuporedivog značaja kada u 98% može da se pokaže pozitivan ishod. Neplanirana posledica primene ovog programa bilo je povećanje koeficijenta

emocionalne inteligencije, jer su prosečni ispitanici na početku programa oporavka na testovima pokazivali vrednosti EQ ispod proseka, a nakon deset dana lečenja njihov EQ je mogao da se svrsta među gornjih 10%. Ne samo što se moglo očekivati da će program lečenja završavati bez depresije, već I da će njihova nada u srećniju i uspešniju budućnost biti daleko iznad prosečnih vrednosti osoba koje nikada nisu bile u depresiji.

On je pisac knjige Izlaz iz depresije (Depression – The Way Out, izašlo je četvrto izdanje na engleskom, a prevedena je i kod nas) a njegova serija sa istom tematikom od osam dvd-ija sa pripadajućim priručnicima se naširoko koristi u programima mentalnog zdravstvenog obrazovanja po celoj Americi i u drugim zemljama. On je osmislio jedan standardizovani test (još se čeka na odobrenje tog patenta) koji će pojedincu ili lekaru pomoći da odredi koji su to naročiti uzroci koji pogoršavaju mentalne sposobnosti. Taj test određuje i nivoe depresije i/ili anksioznosti (ako je prisutna) kao i nivo emocionalne inteligencije. Dr Nidli isto tako vodi i programe obuke trenera za mentalno zdravlje u raznim mestima i preko interneta. Njegove knjige su prevedene na španski, nemački, portugalski, koreanski, češki, mađarski, rumunski, srpski i mnoge druge jezike.

Dr Nidli je i pisac knjige Zakoni zdravlja i izlečenja: Kako se pouzdano boriti protiv bolesti i postići optimalno zdravlje pomoću ishrane i načina života (Proof Positive: How to Reliably Combat Disease and Achieve Optimal Health through Nutrition and Lifestyle), koja u vreme izvornog izlaženja Izgubljene umetnosti razmišljanja izlazi u svom četvrtom izdanju na engleskom jeziku.

Ona se bavi bolestima srca, rakom, hipertenzijom, dijabetesom, problemima u radu bubrega, visokim nivoom holesterola i mnogim drugim bolestima i poremećajima, nudeći terapiju pomoću uravnotežene ishrane i promena u životnom stilu koje mogu da doprinesu suštinskoj razlici u lečenju i/ili prevenciji ovih veoma raširenih stanja.

Dr Nidli je predsednik Vimar centra za zdravlje i obrazovanje, u kome deluje Rezidentni (sa boravkom) centar za unapređenje načina života, sa pripadajućom akademijom i koledžom, u predivnom podnožju planina Sijera, izvan Sakramenta u Kaliforniji. Vlasnik je Nidli klinike za internu medicine u Ardmoru, u Oklahomi, sa potpunom uslugom kliničke laboratorije za vanbolničke pacijente. Predsednik je Uprave za gastroenterologiju u Ardmoru i predsednik Dijagnostičkog centra južne Oklahome, centra koji prvenstveno deluje na području snimanja magnetnom rezonancom (MRI).

Dr Nidli je i kvalifikovani pilot. On i njegova supruga Erika imaju četiri sina. Svi članovi njegove porodice uživaju u letenju, biciklizmu, planinarenju, skijanju na snegu, tenisu i izvođenju ili slušanju dobre crkvene ili klasične muzike.

 

 

 

OnLine kurs "Zdravlje u vašim rukama"
Prikaži
Sakrij