Početna / Intervjui / DNK kod zdravlja
OnLine kurs "Zdravlje u vašim rukama"

DNK kod zdravlja

Kada se pred vama nađe mlada, a već veoma uspešna, osoba preplave vas pitanja. Kroz intervju sa modnom dizajnerkom Dankom Karović, saznaćemo detalje koji će nas ispuniti optimizmom, jer ćemo shvatiti da je u svetu uspešnih moguće očuvati integritet i snagu ličnosti kao i ispravne moralne i stavove o pravim životnim vrednostima. Ova mlada modna dizajnerka svojim talentom, jedinstvenim stilom i neopisivim šarmom privlači sve veću pažnju, kako domaće, tako i inostrane modne scene. Evo šta smo sve otkrili kada je u pitanju njen rad, ali i odnos prema zdravlju i životu.

Ž&Z: Danka, recite nam ukratko o svojoj profesiji, zašto se upravo time bavite i kakve su Vaše kreacije?

DNK: Za mene lično, odevanje predstavlja neverbalni vid komunikacije. Smatram da odelo ne čini čoveka, ali često puno govori o njemu, te je kreiranje odeće, kao i nošenje iste, divna prilika da obučete, zapravo, prikažete svoju ličnost. Moji modeli su jasno definisani, upečatljivi, raznovrsni, otmeni, sa dozom šika, čak i avangarde. Često su prisutni i romantični elementi.

Ž&Z: Kako ste se uopšte našli u svetu mode i koliko dugo ste u njemu? Kome su namenjene Vaše kreacije?

DNK: Krenulo je tako što sam pokrenula svoju modnu liniju pod nazivom ‘’DNK Code by Danka Karović’’ i njom sam okupirana i aktivno je razvijam već punih pet godina.
Moglo bi se reći da su modeli namenjeni pre svega osobama koje se, na neki, način izdvajaju iz mase, po svom temperamentu, energiji, stavu ili jakoj ličnosti. Budući da i sama smatram da je veoma važno biti čvrst i svoj, a posebno u dobrom, ja ih na ovaj način podržavam i grlim svojim kreacijama.

Ž&Z: Koji su bili Vaši putevi i na koji ste potez u karijeri najponosniji?

DNK: Imala sam jedanaest revija do sada, nekoliko izložbi i tri bilbord kampanje. Od toga su tri kolekcije predstavljene na Belgrade Fashion week-u, u organizaciji modnog studija Click. Otvorila su mi se i vrata francuskog tržišta, što me raduje, jer je to jedna od mojih omiljenih zemalja. Posebno bih izdvojila učešće na humanitarnoj reviji. Prodajom haljine doprinela sam uspešnosti manifestacije i bila među onima koji su nekome pomogli i to me je učinilo posebno srećnom. Svaki korak u ovom poslu ima svoju priču koja je uticala na moje sazrevanje. Najponosnija sam na to što se nisam ponela uspehom, niti obeshrabrila neuspehom, a bilo je i jednog i drugog.

danka-karovic-2

Ž&Z: Kakav je Vaš odnos prema zdravlju i životu uopšte? Da li ste odabrali zdrav način života?

DNK: Život je najveći dar, a zdravlje predstavlja mnogo više od odsustva bolesti. To je sveobuhvatno stanje uma, duha i tela. Trudim se da jačam svest o odgovornosti prema zdravlju. Ako izaberemo da živimo zdravo to će se ubrzo videti i na nama. Smatram da mi izgledamo onako kako se osećamo. Jedem dosta voća, povrća, žitarica i uživam praveći specijalan hleb od heljdinog brašna sa lanenim semenom. Posebnu pažnju obraćam na to čime hranim svoj um. Mir u duši, zahvalnost i pozitivne misli siguran su put ka zdravom životu.

Ž&Z: Kakav je Vaš stav prema modernom načinu života i kako Vi, kao pojedinac, funkcionišete pod uticajem modernog društva?

DNK: Moda jeste, sa jedne strane, moj način života. Ipak, veoma sam staromodna po svojim stavovima, što me je, verujem, sačuvalo od lošeg uticaja okoline i medija. Nikada nisam probala cigarete, ne pijem kafu, gazirana pića, alkohol. Smatram da su mladi neinformisani o posledicama takvog načina života. Budući da one nisu odmah vidljive, zanemaruju ih u nadi da ih nikada neće sustići. Moderno društvo i način života koji je deo njega nameću nam užurbanost i težnju za pozicijom i često smo spremni da “ginemo” kako bismo došli do materijalnih stvari, te tako zanemarujemo ono što je zaista važno. Čast mi je da imam predivnu majku, koja mi je celog života sa ljubavlju ukazivala na prave vrednosti. Zahvaljujući tome živim nezavisno od tuđeg mišljenja i  takmičenja koje vlada društvom. Osećam se slobodnom.

Ž&Z: Koja je Vaša poruka čitaocima?

DNK: Budite hrabri da kažete ‘’ne’’ svemu negativnom što dolazi do vas. Ne plašite se da budete drugačiji i sledite svoj stav u onome što je dobro. Ako se bojite da ćete biti odbačeni u društvu zbog svojih ispravnih odluka, onda ste izabrali pogrešno društvo. Čovek se mora vratiti prirodi ako misli da bude zdrav, jer je deo nje. Posvetite se porodici, jer je ona najjača karika u životu svakog pojedinca. Negujte prijateljstva. Iskoristite svakodnevnu priliku da budete bolji i sebi i drugima. Pomažite i onima koji vam ne mogu vratiti. Mislite pozitivno i tražite dobro u svemu.
Uživajte u životu i zdravlju!

OnLine kurs "Zdravlje u vašim rukama"
Prikaži
Sakrij